Over mij

Mijn naam is Maaike Jongbloed en ik woon samen met mijn vriend en onze twee kinderen in Castricum.

De vragen ‘wie ben ik’ en ‘wat kom ik hier doen’ hebben mij altijd erg bezig gehouden. Als kind al. Nieuwsgierig naar hoe de wereld in elkaar zit en wat mens zijn is. En hoe iedereen zo anders is en tegelijkertijd ook zoveel overeenkomsten heeft.

Zodra ik belangrijke keuzes ‘moest’ maken op gebied van studie of werk, liep ik vast. Ik had gewoon geen idee wat ik leuk vond en waar ik goed in was. Wel iets met mensen en persoonlijke ontwikkeling. Vandaar mijn keuze voor de studie psychologie. Vrij snel kwam ik er achter dat ik niet helemaal op mijn plek zat. Het was me te zwaar. Ik werd er niet blij van en vond dat de nadruk lag op ziektebeelden. En ik was achteraf gezien op zoek naar iets wat luchtiger was. Iets met talent, kracht, het unieke van ieder mens.

Dit is de reden dat ik ben gestopt met Psychologie en hierna heb allerlei opleidingen gedaan (en veel gereisd). Vervolgens heb ik in verschillende branches gewerkt. Op reclamebureaus, in de zorg en in het basisonderwijs. In 2012 liep ik opnieuw ‘vast’ en ben ik een hele nieuwe weg ingeslagen. Coaching en dan vanuit talent! Het maakt me zo gelukkig als ik mensen hun eigen weg weer zie vinden. En dat ze gaan doen waar zij gelukkig van worden!

Woorden die bij mij passen als coach
Nieuwsgierig, ruimte biedend, dingen kunnen laten zijn, vertrouwen en geloof in eigen-kracht, intuïtief, speels en tegelijk diepgaand

CV
4 jaar Jongbloed Coaching
3 jaar mentor en vrijwilliger Kindertelefoon
2 jaar basisschooljuf
6 jaar accountmanager op een reclamebureau

Opleidingen
Psychologie (1 jaar), Communicatie, Pabo, Yin- yoga, haptonomie, Psychodynamisch coach, Talentencoach